Някои хора имат естествено наредени идеални зъби, които формират красива усмивка. Но ако Вие имате проблеми с подреждането на зъбите или със захапката, значи се нуждаете от ортодонтско лечение.

Ортодонтията е дентална специалност, която се занимава с диагностиката, профилактиката и лечението на лицево-челюстните деформации за постигане на оптимална функция на дъвкателния апарат и ЕСТЕТИКА.

Зъбни апаратчета

В детска възраст, до смяната на временните с постоянни зъби (приблизително до 12 годишна възраст), най-често ортодонтското лечение се извършва с лингвални пластинки (апаратчета).

Брекети

При постоянните зъби най-често се поставят брекети.
Брекетите се фиксират върху зъбите и трябва да се носят определен период от време. Преди обаче да се поставят самите брекети е необходимо да се направят параклинични изследвания, които помагат на ортодонта да постави правилната диагноза и да изготви план на лечение.

breketi_1

Изследванията включват:

–              Рентгенографии – ортопантомография (панорамна снимка) и телерентгенография( рентгенова снимка на черепа в профил)

–              Вземане на отпечатъци от зъбите на пациента, от които после се отливат гипсови модели. Това се случва в кабинета и се извършва от ортодонта

–              Фотоснимки и други ако е необходимо

Въз основа на тези изследвания ортодонта прави детайлен анализ на случая и следва поставяне на брекетите. При носене на брекетите с помощта на малки сили действащи непрекъснато се постига желаният резултат. През периода на лечение е необходимо да посещавате своя ортодонт на контролни прегледи. На тези посещения той поставя различни дъги, пружинки или ластици на брекетите, за да създаде напрежение върху зъбите.

По този начин зъбите бавно, но сигурно се преместват на тяхното правилно място.

Обадете ни се, ако се нуждаете от допълнителна информация.

Васидент осигурява консултации с ортодонт със записване на час.
Моля заповядайте при Д-р Силвия Андонова. Телефон за записване на часове: 0889357269

Информация

НЗОКДА
Възраст на пациентитеВсяка
ОртодонтД-р Андонова

Приемно време

Понеделник - Петък8.00 - 19.00
Събота10.00 - 17.00

Ценоразпис

Преглед със специалист ортодонт20 лв.
Подвижно апаратче за една челюст350 лв.
Контролен преглед20 лв.
Шина за бруксизъм(скърцане със зъби)100 лв.
Шина за избелване80 лв.

Детайли за услугата

Харесва ли ти?7
Категории
Дата07.04.2015
Атор