302015апр.
Как да спрем цигарите и да запазим усмивката си?

Как да спрем цигарите и да запазим усмивката си?

Всеизвестен факт е, че тютюнопушенето причинява множество сериозни заболявания, които доказано могат да доведат до фатални последствия, особено ако този навик продължава по-дълго време. Освен върху здравето тютюнопушенето има голям негативен ефект и върху усмивката – зъбите стават силно оцветени и губят красотата си (води до кариеси), венците и устните потъмняват. Лошият дъх е също е част от този стоматологичен проблем.

Спирането на цигарите може да се превърне в много голямо предизвикателство. Ето няколко съвета как да откажете цигарите и да се радвате на по-добро здраве, сияйна усмивка и свеж дъх:

  1. Напревете списък с причините, поради които искате да спрете пушенето. Тези причини могат да включват желанието да подобрите здравето си, стоматологични и козметични цели, други причини свързани със семейството и любимите Ви хора. Поглеждайки към този списък ще можете непрекъснато да се подсещате за причините и ще ви тласне към съставяне на план за отказване от навика завинаги.
  2. Изберете дата от която ще спрете да пушите и се придържайте стриктно към нея. Определянето на дата ще Ви помогне да се подготвите психически, емоционално и физически за предизвикателството.
  3. Веднъж щом спрете да пушите последната си цигара, направете всичко възможно да бъдете постоянно заети. Празното съзнание и ръце водят отново до неконтролируемо желание за пушене. Започнете ново хоби, което ще Ви ангажира физически и ментално, така че тялото и умът Ви да бъдат заети с нещо. Това ще помогне да избегнете мисълта за изпушване на „още“ една цигара.
  4. Смучете ментови бонбони или други (бонбоните без захар биха свършили перфектна работа, особено ако трябва да внимавате за приема на захар). Дъвченето на дъвка също може да помогне.
  5. Ангажирайте приятелите, семейството и всички Ваши близки във Вашата борба за отказване от цигарите. Тяхната подкрепа и загриженост ще бъдат инструмент към целта, пък и те ще ви осигурят постоянно напомняне и обратна връзка докъде сте стигнали с плана за отказване.

Quit-Smoking-Cigarettes

NHS комплект за отказване

Комплектът за отказване NHS е уебсайт пълен с практични съвети и инструменти, които са разработени от екип от експерти, тютюнопушачи и бивши пушачи, който също можете да използвате. Той успешно е помогнал на хиляди пушачи да откажат цигарите. Комплектът помага в съставянето на план за отказване, съдържа съвети за закаляване на волята и съвети за разпознаване на критични моменти на пречупване.

Екипът на Васидент Ви пожелава успех в постигането на целта 🙂