92017ян.
Самолигиращи брекети

Самолигиращи брекети

Самолигиращи брекети

Самолигиращите брекети са революционна система в ортодонтията.
Различават се от традиционните брекети с това, че дъгата не се захваща с ластична лигатура (ластик), а се поставя в специален слот, интегриран в брекетите. От там идва и името им – самолигиращи брекети.

Традиционните брекети използват ластичета за фиксиране на дъгите, което предизвиква триене и натиск. Това прави лечението по-бавно, свързано с повече дискомфорт и по-неприятно за пациента.

Самолигиращите брекети използват механизъм на плъзгане (“плъзгащо се капаче”) за задържане на дъгата, който позволява на зъбите да се движат по-свободно, бързо и удобно. Това е предпоставка за лечение без болка, с минимален дискомфорт и по-добри резултати за Вас – нашите пациенти.

При лечение със самолигиращи брекети се вземат предвид формата на лицето Ви, Вашият профил, начинът, по който ще изглеждате на 40, 50, 60-годишна възраст. Много от нашите пациенти виждат забележима промяна не само в подреждането на зъбите си, но и в цялото си лице.

Освен това самолигиращите брекети имат по-малък размер в сравнение с другите системи, което ги прави по-дискретни и удобни. Това позволява по-лесно почистване около самите брекети и спазването на по-добра орална хигиена.

Вземете предвид, че самолигиращите брекети дават отлични резултати, но и за тях се отнася правилото, че начинът на лечение и неговата продължителност зависят от тежестта на проблема, от изпълнителността на пациента и от уменията на лекуващия лекар.

Ние работим с два модела самолигиращи брекети:

  • немската компания Forestadent, която е доказала своето качество и прецизност в производството на самолигиращи брекети;
  • американската система Damon Q, която е по-позната и наложена в България;

До Великден 2017 година сме организирали есте кампания със специални цени за лечение, която можете да видите тук.

Оставам на разположение за Вашите въпроси и запитвания.

Искрено ВашаД-р Силвия Андонова