32016фев.
Защо да си почистваме езика?

Защо да си почистваме езика?

Скъпи приятели, трябва да знаете че дори и да си миете редовно зъбите два и повече пъти на ден, лошият дъх в устата ви няма да се премахне, докато не почистите и езика си. Разбира се, само по себе си почистването на езика не премахва необходимостта от измиване на зъбите 🙂

Защо трябва да почиствате езика си? Защото повърхността на езика задържа бактерии и миниатюрни остатъци от храна под тънък слой от слуз, които предизвикват миризма и лош дъх. Можете да премахнете този неприятен остатък с помощта на четката за зъби, на малка чаена лъжичка или на специални лъжици за почитване на език, които се продават в аптеките.

Самата техника на почистване е изключително лесна. Трябва да доближите върха на уреда, който сте избрали за почистване и да започнете да го изтегляте от гърлото към отвора на устата, заедно с налепа. Не прилагайте много сила, достатъчно е само да изтеглите бавно и внимателно навън няколко пъти. След употреба почистете уреда и изжабурете с дезинфекцираща вода за уста.

tongue

Почистването на устата след като си измиете зъбите хидратира устата и убива бактериите. И запомнете, поддържането на свеж дъх изисва повече от обикновено измиване на зъбите. Когато почистването на езика Ви стане навик, ще се гордеете със свеж и приятен дъх. Много бързо ще забележите разликата.

Надявам се да съм Ви била полезна,

Ваша Д-р Вася Стойнева