302018ное.

Още един метод за стопиране на напреднала пародонтоза

Пародонтозата представлява сериозен проблем в живота на много хора. С напредването на това заболяване зъбите се разклащат и загубват. Процесът се засилва при дъвченето, защото  се предизвикват хоризонтални, вертикални и други натоварвания върху зъбите. За да се ограничи действието на дъвкателните сили, да се стопира процеса на разклащане и зъбите да се запазят възможно най-дълго, обикновено те се обличат в блоккоронки. В този случай обаче зъбите трябва да се изпилят, а често и да се проведе кореново лечение. Това се оказва едно доста стресиращо, травматично и скъпо за Вас пациентите лечение, като обикновено отнема дълъг период от време.

Тези проблеми може да се избегнат с поставянето на кевларна лента  (с модул на еластичност 7 пъти по-голям от стоманата) от вътрешната страна на зъбите, която предпазва от разклащане при отхапване и ги стабилизира.

В нашия кабинет се практикува шиниране на зъбите с Рибонд система.

Рибонд шините са здрави, много гъвкави и естетически издържани. Изискват значително по-малко време за лечение от традиционните методи и са много по-евтин метод.

parodontoza vasident

Ако желаете да получите повече информация за метода на лечение с Рибонд система или да си запишете час за консултация, моля обадете ни се на тел: 0888 257 496.

Искрено Ваша,

Д-р Вася Стойнева