12018фев.

Система за ортодонтско лечение Damon Clear

Защо да се примирявате с ограниченията на традиционните естетически брекети или невидимите алайнери като Invisalign, когато съществувава Damon Clear?

На практика невидими, Damon Clear имат абсолютни предимства пред традиционните есте брекети и алайнери. Damon Clear са част от иновативната система Damon, която използва плъзгащ механизъм (“плъзгащо се капаче”) за задържане на дъгата, позволявайки на зъбите да се движат по-свободно, бързо и удобно и резултатът е една наистина фантастична усмивка с промяна на цялото лице.

Damon Clear комбинира най-доброто от традиционните естетически брекети и невидимите алайнери, за да осигури дискретно лечение с резултат, който надхвърля простото изправяне на зъбите.

Невидимите брекети

Кой според Вас носи Damon Clear брекети на картинката?


Можете ли да посочите кой носи Damon Clear брекети и кой не?*

Наистина невидими

С Damon Clear хората може дори да не забележат, че носите брекети. Други естетически или така наречени „невидими“ брекети имат метални елементи, които се виждат, както и ластици, които се оцветяват в жълто при носене, докато при Damon Clear, брекетите са наистина дискретни и устойчиви на петна и оцветяване по време на цялото лечение.

Бърза терапия

Получавате резултат дори по-бързо, отколкото можете да си представите. Времето на лечение може да варира, но клиничните изледвания показват, че терапията с Damon Clear е с до 6 месеца по-бърза от тази с традиционни брекети.

Докато невидимите алайнери могат ефективно да изправят само някои от изкривените зъби, не всеки клиничен случай е подходящ за тях. За разлика от алайнерите, Damon Clear работи 24 часа на ден, 7 дни в седмицата, за да изправи перфектно цялостната захапка и да я оформи в една феноменално красива усмивка, променяйки цялостното ви излъчване.

Още едно приемущество: Няма необходимост да се тревожиш, че ще загубиш, поставиш неправилно или забравиш, както с естетическите алайнери, така че приключваш с лечението бързо и ефективно.

Забележителни резултати

Медицинските проучвания показват че Invisalign могат да помогнат да се изправят някои зъби, но те не могат да лекуват ефективно като брекетите и дават ограничени резултати. Едно от проучванията открива, че средната точност на движението на зъбите с Invisalign е само 41%. С Damon Clear получавате повече от изправени зъби. Д-р Андонова ще вземе предвид Вашите уникални лицеви пропорции, захапка и усмивка, докато прилага терапията с Damon Clear. За много кратко време ще се сдобиете с усмивка и лицев профил, за които винаги сте мечтали.

По-голям комфорт без натягане

Доказано е, че Damon Clear  осигурява по-комфортно лечение в сравнение с традиционните брекети. Damon Clear използва безвъзлови механизми, които нямат нужда от „затягане“ и са щадящи към зъбите и тъканите. Други начини на лечение използват ластици или активни клипсове, които задържат дъгите на място, което от своя страна забавя лечението и причинява болка.

Невероятна усмивка за цял живот

Да решите какъв метод за лечение да изберете може да бъде много трудно. Традиционни брекети, естетически алайнери или Damon Clear? Когато взимате Вашето решение се уверете, че обективно преценявате цялостната картина. Не се фокусирайте единствено върху това какво ще изпитвате по време на лечението или каква е цената. Обърнете внимание на резултата, защото той ще осигури новата Ви визия до края на живота Ви. С Damon Clear вие се възползвате от бързо и удобно лечение с брекети, които са на практика невидими. След лечението Вие ще притежавате фантастична усмивка, която нахвърля очакванията просто за прави зъби.

След проведеното лечение, зъбите често имат способността да се връщат в предишните си позиции, което се нарича рецидив. Съществуват различни фактори, които могат да възпрепятстват рецидивите, включително и типът на лечение. Проучване показва, че пациентите лекувани с Invisalign рецидивират по-често от тези, които са използвали брекети. Системата Damon е създадена така, че резултатите да се запазят.  Въпреки това, тъй като всички зъби имат склонността към връщане в първоначалните си позиции, е възможно да се наложи след лечението да носите някакъв вид сменяемо устройство /ретайнер/ за задържане през нощта – като Damon Splint.

Без говорни затруднения

Има случаи в които пациентът страда от говорни затруднения при лечение с естетически алайнери. С Damon Clear Вие няма да се налага да се тревожите за каквито и да е проблеми с говора.

По-малко посещения при ортодонта

При лечение със системата Damon ще посещавате д-р Андонова много по-рядко, отколкото ако изберете традиционни брекети или естетически алайнери. Средно пациентите лекувани с брекети Damon посещават 7 пъти по-малко кабинета от тези с традиционни брекети. Това Ви осигурява удобство от гледна точка на натовареното ежедневие и активен начин на живот в днешни дни.

Лесно се поддържа чистота

Медицинските изследвания също така показват, че традиционните брекети с ластици събират много повече бактерии и водят до някои неприятни последствия при венците. За разлика от традиционните брекети, Damon Clear не използват ластици около брекетите и се поддържат чисти много по-лесно.

Можете да си запишете час при Д-р Андонова на тел: 0888257496

* На снимката от ляво на дясно с брекети Damon Clear са втората, третата и петата жена.