Повечето от Вас скъпи пациенти свързват посещението при зъболекаря с неприятни усещания, болка и разходи. Истината е, че поддръжката на Вашата усмивка и Вашите зъби до голяма степен зависят от редовното посещение при стоматолога. Редовното посещение може да означава преглед, направата на някоя и друга пломба или почистване на зъбния камък и е препоръчително да се прави на всеки шест месеца. Отлагането на прегледите от своя страна, може да доведе до много по-сериозни последици, които водят след себе си и много по-големи разходи, а понякога дори и до загуба на някой от зъбите Ви.

1ПРЕГЛЕД

profilaktichen_pregled
Описание: Профилактичен преглед всеки пациент трябва да прави два пъти в годината. При преглед се установява зъбният Ви статус и при необходимост се предписва лечение.
Цена*: 10 лв.

  1. КАРИЕС

karies

Описание: Първото неприятно нещо, което може да се случи във Вашата уста е образуването на кариес (дупка в зъба), причинен от деминерализация на зъбното покритие.
Симптоматика: Усещате болка при консумацията на студени и сладки храни
Лечение: Премахване на възпалената тъкан и поставяне на обтурация (пломба)
Цена*: 50-70 лв.

  1. ПУЛПИТ
    pulpit
    Описание: Когато имате кариес и не отидете навреме на зъболекар, за да бъде излекуван, той прераства в пулпит. Пулпитът е възпаление на зъбната пулпа.

Симптоматика: Пулпитът много често преминава безсимптомно и ако не се лекува води до периодонтит.
Лечение: Премахване на възпалената тъкан от кореновите канали, дезинфекция на каналите и запълването им със специален цимент.
Цена*: Само лечението, без обтурацията е 40-120 лв, в зависимост от броя на каналите. Като се добави и пломбата цената става между 100-200 лв.

  1. ПЕРИОДОНТИТ

periodontit

Описание: Периодонтитът е възпаление на зъба, неговите корени и на тъканта около зъба. Това е възпаление, което ако не се лекува,  може да доведе до загуба на зъба. Самото лечение крие много рискове и не винаги е успешно.

Симптоматика: Да протече хронично и безсимптомно или остро и бурно с подуване

Лечение: Бавно и трудно

Цена*: 60-180 лв. и повече, в зависимост от необходимите манипулации и броя на каналите.Тази цена е само за лечението на периодонтита, включително запълване  на каналите.

Както сами виждате профилактичните прегледи Ви спестяват много време, разходи и най-вече човъркането с бръмчащите наконечници на зъболекаря, което много често може да бъде болезнено и неприятно.

Колкото повече чакате, толкова по-сложно, болезнено и скъпо става лечението при зъболекаря.
*Посочените цени са изчислени спрямо ценоразписа на http://www.vasident.com/prices

Информация

НЗОКДа
Възраст на пациентитеВсяка

Приемно време

Понеделник - Петък8.00 - 19.00
Събота 10.00 - 17.00
Неделя11.00 - 15-00

Детайли за услугата

Харесва ли ти?6
Категории
Дата31.03.2015
Атор