192016фев.
Как да си мием зъбите?

Как да си мием зъбите?

Когато миете зъбите използвайте кръгови движения.

За външните повърхности на зъбите поставете четката под ъгъл от 45 градуса спрямо зъбната повърхност и с така наречените измитащи движения – от венеца към върха на зъба премахнете плаката.

Важно е да се почистят и вътрешните повърхности на зъбите с въртеливи движения.

Накрая се почистват и дъвкателните повърхности с движения напред назад. Не забравяйте и езика (лошият дъх до голяма степен се дължи на плака по езика), вижте как става това тук, най-добре е да се спазва тройното правило – мийте зъбите 3 пъти на ден по 3 минути. След всяко хранене е добре зъбите да се почистят, или поне да се изплакнат с вода.

За по-добър контрол на плаката, за да проверите дали сте измили зъбите си добре може да използвате оцветяващи зъбната плака средства: разтвор на фуксин и пиоктанин или таблетки- redcoat gum. Можете да ги закупите от аптеките.

След като сте измили зъбите си ги намажете с памуче напоено в оцветяващ разтвор или сдъвчете оцветяваща таблетка. Оцветената бактериална плака се вижда много добре.

Teddy-Duffys-teeth

Довършете миенето на зъбите, като отстраните тази плака, там където сте пропуснали преди да използвате оцветяващо средство.

Почистването на зъбите може да се довърши с конец, препоръчва се жабурене с вода за уста.

Искрено Ваша,

Д-р Силвия Андонова